Alkatrészek

Amikor már nem segít más, csak az autórugó javítás

Az autósok életében nincs is annál szörnyűbb érzés, mint amikor a jármű tönkremegy. Az autók tipikus problémái között nem csak a motor, a fékek és a váltó hibáival kell számolnunk, hanem a lengéscsillapító és az autórugó hibáival is. Hazánkban igen jellemző a kátyúkár, amely többnyire tönkreteszi a lengéscsillapítót, így ezekben az esetekben autórugó javításra lesz szükségünk.

Az autórugó javítás azonban nem okozhat problémát, ha biztos kezekbe kerül járművünk probléma esetén. A szakemberek szerint ugyanis az autókban legtöbbször nem csak a kátyúk miatt, hanem eleve a hibás lengéscsillapítók miatt törnek el gyakran a rugók. Ez a probléma pedig nem csak a személygépjárművekre, hanem a kisteherautókra és a platós kocsikra is igaz. Bár a fuvarozó és teherszállító járműveknél a rendszeres túlterhelés is a rugók életének drasztikus rövidüléséhez vezet, így elkerülhetetlenné válik az autórugó javítás.

Ha eltört az autórugó, azonnali beavatkozás szükséges!

Míg számos autós hiba esetén akár több napot, hetet is kihúzhatunk, mire autószerelő műhelybe kerül a járművünk, az autórugó javítás nem tűr halasztást. A rugók csökkentik ugyanis az úttest hibáiból adódó lökéseket. De nem csak kényelmi funkciókat látnak el, hanem stabilitást is nyújtanak a kerék és a talaj között, így biztosítva a balesetmentes közlekedést. A legnépszerűbb típusok a laprugó, a spirálrugó, a torziós rugó, a légrugó és a hidropnemuatikus rugó, amelyek bármelyike képes meghibásodni vagy teljesen tönkremenni.

Ha pedig megtörtént a baj, akkor ideje egy jó autórugó javító műhelyet felkeresni. Sok éves szakmai tapasztalattal és színvonalas autórugó javítással várja érdeklődőit cégünk, a Baloghrugó csapata! Szolgáltatásainkról a www.baloghrugo.hu weboldalon tájékozódhat részletesen, bátran látogasson el honlapunkra! Szakértő kollégáink pedig örömmel várják telefonhívását a 06-20-966-6002-es számon és e-mailben, az info@baloghrugo.hu címen, ha kérdése merült fel vagy segítségre van szüksége!