Szerviz

Hogy zajlik a tetőkárpit felújítása?

Régi autók esetében gyakran előfordul, hogy a tetőkárpit leválik a tetőtálcáról, és belóg az utastérbe, ami nem csak esztétikailag zavaró, de akár balesetveszélyes is lehet. Szerencsére a tetőkárpit javítása egy szakműhelyben nem ördöngösség, nem drága mulatság, és még csak nem is tart hosszú ideig. Lássuk, hogy is zajlik ez a művelet!

A tetőkárpit javítása a legtöbbször azért válik szükségessé, mert a szövet alatti szivacsréteg elöregszik, elporlad, és elereszt a ragasztása. A tetőtálca kiszerelése után a régi szövetet leszedik, majd az elöregedett szivacsot és a ragasztómaradványokat is eltávolítják. Ehhez speciális oldószert használnak, majd a tisztítás után csiszolják a felületet, hogy megfelelően érdes legyen a ragasztó tökéletes tapadása érdekében.

A tetőkárpit javításának következő lépése az új ragasztóréteg felvitele, amit a szivacs és végül a textil követ. Mivel egy tetőtálca sohasem teljesen sík, ezért a kisebb hajlatokba és vájatokba való tökéletes rögzítés érdekében a szakember speciális szerszámokat alkalmaz. Amint a ragasztó megszáradt, a művelet befejezettnek tekinthető; már csak a tetőtálca visszaszerelése van hátra.

A művelet pár napnál többet soha nem vesz igénybe, ha egy tapasztalt és felkészült autókárpitos végzi azt el. Cégünk, az Aktív Kárpitos Kft. szakemberei hosszú évek rutinjával teljesítik nem csak a tetőkárpitok javítását, de az autóülések felújítását, kárpitozását és teljes áthúzását is, emellett az ajtók kárpitozása, a kormánykerék bőrözése és az ülésfűtés beszerelése sem jelent számukra akadályt.

Ha az Ön autójának is szüksége lenne a tetőkárpit javítására, forduljon hozzánk bizalommal. Tevékenységünkről további információt a honlapunkon szerezhet, amit a www.autokarpitozas-javitas.hu címen tekinthet meg. Ha kérdése lenne, vagy szeretne időpontot egyeztetni, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-976-98-57-es, vagy a 06-70-273-83-49-es telefonszámon, illetve írjon üzenetet az aktivkarpitos@gmail.com e-mail címre!