Abroncsok

Itt a tavasz, eljött a nyári gumi ideje

Nemcsak arra kell külön figyelmet fordítanunk, hogy időben átváltsunk téli gumira, hanem arra is, hogy visszategyük a nyári gumit, amikor eljön annak az ideje. A téli gumi felrakásának idejét viszonylag könnyen meg tudjuk állapítani, amint tartósan 7 °C alá csökken a hőmérséklet, már cserélhetjük is. A nyári guminál ez valamivel bonyolultabb, hiszen a tavasz nagyon szeszélyes tud lenni, és ha elsietjük a dolgot, később megszenvedhetünk a csúszós utakkal.

Éppen ezért nem érdemes amiatt hamar átváltani nyári gumira, hogy elkerüljük a szervizekbe áramló autóstömeget, ugyanis nem csak veszélyes a túl korán felhelyezett nyári gumi, az élettartamát is jelentősen megrövidíthetjük a türelmetlenségünkkel. Alapvetően itt is érdemes tartanunk a 7 °C szabályt, csak éppen most akkor menjünk gumicserére, ha az időjárás tartósan meghaladja ezt a hőmérsékletet. Nem véletlenül pont a 7 °C számít fordulópontnak, a szakértők megállapították, hogy ezen hőmérséklet alatt a keményebb nyári gumi elveszíti tapadósságát, felette pedig a lágyabb téli gumi válik megbízhatatlanná.

Természetesen mindannyian tudjuk, hogy az időjárást nem lehet előre kiszámítani. Áprilisban is eshet a hó, és decemberben is mehet akár 10 °C fölé a hőmérséklet. Ezeken a napokon nem kell aggódni, és véletlenül sem kell szaladni gumicserére, ugyanis az utak állapotára nincs komoly hatással az egy-két napos felmelegedés vagy lehűlés. Elég szeszélyes márciust tudhatunk magunk mögött, de most már nagyon úgy néz ki, hogy az áprilissal beköszöntött a tavasz, így eljött az ideje a nyári gumira való váltásnak. Semmiképp ne húzzuk túl sokáig az időt, mert ezzel csak feleslegesen roncsoljuk a téli guminkat.

Minőségi nyári gumira van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.autogumi-webaruhaz.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Felmerülő kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-214-8810-es telefonszámon!