Alkatrészek

Kemény terepen is használja pick-upját? A szélesítés a sárvédőn is fontos!

A pick-up a múlt század elején-közepén indult hódító útjára az Egyesült Államokból, és mára az egész világon közkedvelt kishaszongépjármű. A korai példányok még csak közúton voltak használhatóak, a maiak között azonban szép számmal találhatóak olyan típusok, amelyekkel a kemény terep sem akadály, de ezeket is lehet fejleszteni, akár házilag is. Ha a futóművet megemeltetjük, és szélesebb abroncsokat szerelünk rá, hogy jobban bírja a terepen való közlekedést, akkor gondolnunk kell a sárvédőre is, és ezzel teljessé tehetjük a pick-up szélesítését.

A pick-up szélesítés több, mint egy egyszerű optikai tuning, és ez persze minden autóra igaz. Tény, hogy jobban néz ki tőle minden jármű, de az eredeti funkciója a stabilitás növelése, ami jól megfigyelhető a speciálisan versenyzésre átalakított, ám eredetileg utcára tervezett autóknál. A pick-upoknál ugyanez a helyzet, csak itt a stabilitást még egy jókora rugóúttal és egy terepre tervezett, igen széles gumiabronccsal is kiegészítik, ami ettől kilóg a gyári sárvédő alól. Könnyen elképzelhető, hogy mi történik, ha sárvédő-szélesítés nélkül indulunk vele útnak: a kerék minden, az úton található szennyeződést felcsap az autó oldalára, és ebbe nem csak a víz és a sár tartozik bele, hanem a kavicsok és egyebek is, vagyis nem csak sűrűn kéne autómosóba járnunk, de előbb-utóbb a fényezés is sérülne, ami korrózióhoz is vezethet. Érdemes épp ezért a pick-up szélesítését teljessé tenni, és beszerezni hozzá egy, a típusra tervezett sárvédő-szélesítést is!

Ha az Ön autója már átesett a futómű tuningján, de a sárvédők hátra vannak még, akkor ajánljuk figyelmébe cégünk, a 4 WD Profi Shop Kft. termékeit. Weboldalunkon, a www.kutsnake-hungary.hu címen megtalálhatja termékeinket, és válogathat széles kínálatunkból, majd könnyedén meg is rendelheti őket otthonából, online. Választékunk a sárvédő-szélesítéseken túl díszrácsokra és légbeömlőkre is kiterjed, tehát ha minket választ, nem csak a pick-up szélesítését teheti teljessé, de egyéb módokon is személyre szabhatja autóját.

Keressen bennünket, ha a pick-up szélesítése van soron, de akkor is, ha csak kérdései lennének! Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére elérhetőségeinken: hívja a +36-83-900-030-as telefonszámot, vagy írjon üzenetet az info@kutsnake-hungary.hu e-mail címre!