Ügyintézés

Mikor van szükség az eredetvizsgára?

Hamarosan autót vásárol, és nem szeretne semmilyen fontos feladatról megfeledkezni? Használt autó esetén nem maradhat el az eredetvizsgálat, ami nélkülözhetetlen az először forgalomba helyezett autó, és a külföldről behozott jármű esetében is.

Néhány évtizede vezették be a kötelező eredetvizsgát. Ha más személy tulajdonába kerül a használt gépjármű, elengedhetetlen az eredetvizsga. Külföldről az országba szállított autó és a határon belüli eladás alkalmával sem maradhat el ez a feladat. Súlyos büntetést szabhatnak ki a hatóságok, ha nem tesz eleget a szabályoknak. Az Ön érdekeit is szolgálja az eredetiség ellenőrzése, hiszen így győződhet meg arról, hogy a gépjármű múltja tiszta. Hozzáértő szakember vizsgálja át a gépjárművet, és tájékoztatja arról, ha valamilyen hibát talál. Érdemes az adásvételi szerződés aláírását megelőzően meggyőződni arról, hogy minden rendben van-e a gépkocsival.

Az eredetvizsgálat alapvetően arról szól, hogy szakemberek megállapítsák, történt-e szabályellenesség a múltban. Ellenőrzik az azonosítók meglétét, a rendszámot, az alvázszámot, a regisztrációs matricát. Külön figyelmet fordítanak arra, hogy minden információ egyezik-e az okmányokban található adatokkal. Az eredetvizsga időtartama függ az autó típusától és az állapotától. A díjakról előre tájékozódhat, így nem érheti meglepetés.

Cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. megoldást nyújt az eredetvizsga ügyintézésében. Részletesen tájékoztatjuk arról, hogy mikor kell az eredetvizsgálatot elvégezni, illetve a felmerülő költségekről is. Felkészülten vállaljuk a műszaki vizsgáztatást, a honosítást és az egyéb feladatok elvégzését. Látogasson el a www.caracekft.hu internetes oldalunkra, ahol hozzájuthat minden fontos információhoz!

Legyen biztos abban, hogy tiszta a gépjármű múltja! Tegyen eleget az előírásoknak, és oldja meg egyszerűen az eredetvizsgálatot! Lépjen kapcsolatba munkatársainkkal a 06-23-365-623-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@carace.hu e-mail címünkre! Kérje a segítségünket bizalommal!