Hasznos tippek

Mit tehetünk, ha gondunk van az autónk gyújtásával?

Előfordult már, hogy problémája adódott az autó gyújtásával, és nem tudta, mit érdemes tennie? Szeretne tisztában lenni azzal, hogy pontosan mit tehet ilyen esetben? Gyújtási nehézség számos ok miatt kialakulhat, amit hamar kideríthet, ha körültekintően informálódik. Daewoo bontóban pedig minden szükséges kelléket megtalálhat, amelyekkel elhárítható a hiba.

Szinte mindegyikünkkel előfordult már, hogy autónk indításakor akadályba ütköztünk. Ha nem sikerül gyújtást adni, érdemes a kormányzárra gondolni, illetve az első kerekek környezetét megvizsgálni. Ha ráadtuk a gyújtást, a műszerfal jelzéseiből tájékozódhatunk az állapotról. Más-más problémák állhatnak fenn attól függően, hogy milyen ikont látunk, és egyáltalán világít-e. Rossz gyújtáskapcsoló, lemerült akkumulátor, rossz kábel és számos más ok is gátolhat minket.

A gyújtáskábelekkel kapcsolatban nem biztos, hogy minden információval tisztában vagyunk. Sok tévhit hangzik el, amelyek miatt rossz irányban keressük a felmerülő gondok okait. Ha a gépjármű rángat, nagy valószínűséggel gyújtási hibáról van szó. Jó, ha tudunk róla, hogy a hibás gyújtókábel a fogyasztás növekedéséhez vezethet. Ennek oka, hogy az elöregedett vagy sérült gyújtás energiája veszteséggel jár, aminek következtében nem akkor jut el a gyertyához, amikor erre szükség van. A tökéletlen égés miatt csökken a motor teljesítménye, és nagyobb mennyiségű fogyasztásra kell számítanunk. Fontos kérdésünk lehet, hogy melyik gyújtókábellel adódott a gond. Ha körültekintően járunk el, alaposan átvizsgáljuk a kábeleket, kiemelt figyelmet fordítunk a gyertyapipára és az elosztó csatlakozóra, valamint a gyertyagumik zárására is, akkor hamar felfedezhetjük a hibát. Ellenállás mérővel meg tudjuk állapítani, hogy az adott kábel szakadt-e. Elektromos rendszerrel kapcsolatos vagy mechanikai problémával egyaránt találkozhatunk. Nehezebb helyzetben cserére vár néhány alkatrész, amelyeket egyszerűen beszerezhetünk, ha Daewoo bontó szakembereihez fordulunk.

Gondosan összeválogatott kínálattal várjuk Daewoo bontónkban. Költségkeretéhez és elvárásaihoz mérten nyújtjuk a lehető legjobb ajánlatokat. Kedvező áron juthat hozzá a hiányzó alkatrészekhez, amelyekkel hosszú időn keresztül működtetheti gondtalanul autóját. Tudjon meg többet Daewoo bontónk szolgáltatásairól a www.chevrolet-alkatresz.hu internetes oldalunkon! Keresse fel Daewoo bontónk munkatársait a 06-30-940-5410-es telefonszámunkon vagy írjon nekünk üzenetet a tomy7113@gmail.com e-mail címünkre!