Motorozás

Motorgumi hibát észlel? A csere nem tűrhet halasztást bizonyos esetekben!

Ahogy a gépjárművek gumiabroncsaival, úgy a motorgumikkal is előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák, azonban bizonyos szituációkban már egyáltalán nem várathat magára a kétkerekű abroncsának cseréje. A halogatás ugyanis komoly, életveszélyes helyzeteket okozhat, arról nem beszélve, hogy a rossz állapotú motorgumik a jármű műszaki teljesítményét is meghatározzák.

Ha a motorgumi felületén mély vágásokat, szúrásokat vagy repedéseket talál, szükségessé válik annak cseréje. Ebben az esetben, amikor még enyhék a felületi sérülések, azok nem okoznak hibát a motor működésében, így, ha még nincs lehetősége elfoglaltságai miatt elintézni az új motorgumi beszerzését, még egy kis időt adhat magának. Ha a profilblokkban, vagyis a mélyedések közötti részekben van sérülés, szintén nem befolyásolja a motorgumi használhatóságát, mert az a profilblokkal együtt lekopik.

A profilblokkok között mélyedéseket mintaárkoknak hívják, amik tulajdonképpen a motorgumik negatív mintájának számítanak. Mivel az említett területek nagyon közel vannak a motorgumi szövetvázához, ezért az itt található vágásokat, repedéseket, szúrásokat sokkal komolyabban kell vennie a jármű tulajdonosának. Ez azt jelenti, hogyha mélyek a sérülések, mielőbb gondoskodni kell a motorgumi cseréjéről. Ilyenkor, ha nem történik meg rövid időn belül a motorgumi cseréje, a mélyedéseken keresztül kosz, kavics, víz kerülhet az abroncsok belsejébe, melyek a rétegek közötti szövetekben megtapadhatnak, ezáltal a motorgumiban stabilitási és szerkezeti problémákat okozhatnak, ezáltal pedig csökken a gumi biztonsága.

Ne kockáztasson, ha úgy ítéli meg a helyzetet, gondoskodjon mielőbb a motorgumi cseréről! Ehhez forduljon bizalommal cégünkhöz, a Kék Hold S. E. Kft.-hez! Kínálatunkban kizárólag neves gyártók megbízható termékei kaptak helyet, fedezze fel választékunkat a www.kekhold.hu weboldalunkon! Kérdés esetén hívjon minket bizalommal telefonon, a 06-20-471-6071-es számon vagy írjon e-mailt az info@kekhold.hu címre!