Jogosítvány

Tudjon meg többet a B kategóriás jogosítvány állami támogatásáról!

Manapság egyre több munkakör esetében szerepel az elvárások között a B kategóriás jogosítvány megléte, azonban ennek megszerzéséhez nem mindenkinek alkalmasak a körülményei, egyesek igen hosszú időn keresztül gyűjtenek annak érdekében, hogy megszerezhessék B kategóriás jogosítványukat. Mivel ez sokakat érint, a kormány igyekszik kedvező helyzetet teremteni a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez, így 2018. július elsejétől támogatást lehet igényelni a vezetői engedély megszerzéséhez!

 

Természetesen ahhoz, hogy valaki igénybe vehesse a B kategóriás jogosítvány támogatását, néhány kritériumnak meg kell felelnie. Mivel a kedvezmény elsősorban a fiatalokat célozza meg, a B kategóriás jogosítvány támogatását azok vehetik igénybe, akik a vizsga napjáig nem töltötték be a 20. életévüket, vagyis a támogatás fő célja, hogy ösztönözze a fiatalokat a B kategóriás jogosítvány minél korábbi megszerzésére a későbbi zökkenőmentes munkavállalás érdekében.

 

A B kategóriás jogosítvány állami támogatása utólagos finanszírozású, és legfeljebb 25 ezer forint lehet. Ezt az összeget az állam azzal indokolja, hogy az e-learning tanfolyamok költségei jelenleg 15-25 ezer forint között mozognak, a közlekedési alapismeretek számítógépes elméleti vizsgájának díja pedig 4600 forint körüli. A térítést elektronikus úton lehet intézni, ami az Új Nemzedék Központon keresztül történik, a díjat pedig a Magyar Államkincstár fogja visszautalni a tanulóvezetőnek.

 

Ha további információkra lenne szüksége a támogatással kapcsolatban, vagy szeretné megszerezni B kategóriás jogosítványát, forduljon bizalommal a TIBLEX-LEX Bt. Talentum Autósiskolájához! A színvonalas oktatást garantáljuk! További információkat honlapunkon találhat meg, amelyet a www.talentum-autosiskola.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-20-269-1023-as számon, vagy írjon üzenetet az info@talentum-autosiskola.hu címre! Várjuk szeretettel autósiskolánkban!